16. maaliskuuta 2015

Kevät lasipurkeissa

Oijoi, kevät on niiiin ihmisen parasta aikaa! Valo, lämpö, uusien asioiden alku, lintujen laulu... Eikä tämä rakkaus näitä kevään sipulikasvejakaan kohtaan ota vain laantuakseen. Ne vain kuuluvat niin täydellisesti tähän vuodenaikaan. Kaikista eniten sisällä tykkään pitää niitä erilaisissa lasisissa purkeissa juuripaakku ronskisti näkyvillä.

Näissä lasipurkeissa on sininen helmililja (Muscari) ja valkoinen krookus (Crocus). Suosittelen kyllä kokoilemaan noita ruukkukrookuksia tutumpien helmareitten ja tetenarskujen lisäksi, koska ne on aivan ihastuttavia - sekä sisällä että ulkona. Ulkona viileässä kukinta kestää tietenkin huomattavasti kauemmin. Minulla on niitä ulkona pari ruukkua - postailen niistäkin lähipäivinä.

Tervetuloa kaikille uusille seuraajille täällä ja Facebookissa. Tosi mukavaa, kun näyttää siltä, että muitakin samoista asioista tykkääviä löytyy! Iso <3 teille!

Kukkaisaa alkanutta - ja ilmeisesti aurinkoista - viikkoa kaikille!

/Sanna
SHARE:

12 kommenttia

 1. Harmi kun ei ole missään tullut vastaan noita krookuksia, on kyllä kaunis! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superi se on! Kannattaa kysäistä kukkakaupasta, ja pyytää tilaamaan, jos ei ole sillä hetkellä. Ketjujen paikoissa kannattaa tsekata sipulikasvimixit, niissä voi olla myös seassa krookuksia (ja muita ihanuuksia :) ) Onnea etsintään!

   Poista
 2. Sipulikukat ovat kauniita juuriaan myöden. Minäkin usein pesen sipulikukkien juuret näkyviin, sekä joulu- että kevätsipulikukista.
  Olen samaa mieltä, että kevät on niin ihmisen parasta aikaa. Kaikki ihana on edessäpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mullan peseminen sipuleiden ympäriltä on myös hauska juttu. Nyt pääsiäisen lähestyessä esim. yksittäiset helmililjat näyttää hauskalta munankuorissa.

   Tässä vaiheessa kevättä edes takatalvi ei enää haittaa, koska ei se tätä täydellisyyttä ja kesän lähestymistä saa vietyä pois <3

   Poista
 3. Sipulit, juuret ja multa saa näkyä. Ne on musta osa kasvin viehätystä. Valkoinen krookus on yllättävän nätti. Nätimpi sisällä kuin ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on ehdoton lempparini raikkaudellaan - sekä sisällä että ulkona.

   Poista
 4. On kyllä kivannäköistä! Ois sittenkin pitänyt ostaa yksinäinen valkoinen krookus Kodin1:stä! Jätin ostamatta, kun olisin halunnut useamman samanvärisen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ymmärrän, yleensä monta samaa on niin paljon vaikuttavamman näköinen, kuin muutama erilainen. No, nyt jää ajatus hautumaan :) - ja tätä voi käyttää moneen muuhunkin!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ne on aivan suloisuuden huippuja! Ja ihanaa, että niistä pääsee nauttimaan näin, kun maasta puskevia puutarhaversioita saa vielä odotella :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig