22. kesäkuuta 2014

Kuukauden kukka: tarha- ja pikkupetunia (kesäkuu)


Petuniat ovat hurjan suosittuja! Ne ovatkin meillä orvokin jälkeen toiseksi ostetuimpia kesäkukkia. Niiden suosion syy on varmastikin niiden monipuolisuus. Kukkien värejä ja niiden väriyhdistelmiä, kokoja ja kasvumuotoja on lukuisia. Petunioissa on todellakin mistä valita!Isompi versio tarhapetunia (Petunia x hybrida) jaetaan ryhmiin mm. kukan koon mukaan; Grandiflora-, Multiflora- ja Milliflora-ryhmiin. Riippuvat amppelipetuniat kuuluvat Pendula-ryhmään. Kukat voivat olla yksinkertaisia, puolikerrottuja tai kerrottuja ja yksi- tai kaksivärisiä. Niitä on aivan hengästyttävän paljon erilaisia!


Petunioiden pienempi versio eli pikkupetunia (Calibrachoa) kuuluu eri sukuun kuin tarhapetunia. Niiden versot ovat vähemmän karvaiset ja lehdet ovat pienemmät. Pikkupetunioita kutsutaan joskus myös miljoona- tai japaninkelloksi.

Hoito: Petuniat menestyvät parhaiten aurinkoisesta puolivarjoiseen kasvupaikkaan. Tarhapetunian kuihtuneet kukat on syytä poistaa, jotta kukinta jatkuu koko kesän. Pikkupetunian kuihtuvia kukkia ei tarvitse poistaa.

Kuvat: www.kukkainfo.fi
SHARE:

2 kommenttia

  1. Olipas mukava infopläjäys petunioista =) Aikaisemmin en oikein voinut sietää näitä petunioita, mutta viime kesänä hankin meille 4 ensimmäistä tarhapetuniaa ja ne olivat niin kiitollisia kukkijoita ja kauniin värisiä, että tänä kesä sorruin jälleen niihin =)

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos! Kiva, jos siitä oli jotain hyötyä :) Olipas hyvät petuniat, kun sorruit niihin uudelleen!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig