tiistai 20. toukokuuta 2014

Raparperi ja piirakka


Aivan mahtavaa, kun on voinut korkata satokauden! Vähissäpä tuo valikoima vielä on, mutta kuitenkin. Raparperia, retiisiä, sipulin naatteja. Se on niin luksusta, kun voi hetken kuluttua talsia omalle pihalle, ja kerätä ruuan tarveaineet omista kasvatuksista. Raparperit (Rheum rhabarbarum) olivat sen verran kookkaita, että niistä sai jo piirakan tehtyä. Ja todellinen herkkupiirakka se olikin (ohje alla)!  


Maisemakahvilan raparperipiirakka

muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseosta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte:
1 l raparperinpaloja
2 rahkaa (2 x 250g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseosta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja voisula. Laita toiseen astiaan 2/3 seoksesta, ja toiseen 1/3 pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan piimä ja kananmuna. Taputtele leivinpaperille uunipellille. Lisää pilkotut raparperinpalat. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri, ja kaada raparperien päälle. Lisää vielä muruseos. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Lisäksi käy jäätelö tai vaniljakastike, mutta on herkkua pelkälläänkin!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos, viestisi ilahduttaa!

Blogger Template Created by pipdig