21. huhtikuuta 2014

Kevät eteni silmissä


Pitkä viikonloppu. On ollut aivan mahtavaa! Aurinko on paistanut koko ajan ihan pilvettömältä taivaalta. Pihahommia on saanut tehdä välillä teepaita päällä. Terassiruokailut on korkattu. Kasvit ovat kasvaneet suorastaan silmissä, varsinkin sen jälkeen kun saivat pienen vesihörpyn letkusta. Olen istutellut muutamia kasveja, muun muassa ihanan jouluruusun (Helleborus). Toivon, että saan siitä monivuotisen ilon. Japaninlehtikuusen (Larix kaempferi 'Pendula') orastavat neulaset ovat myös mahtava näky.


Sinivuokot (Hepatica nobilis) kukkivat upeasti ja kurkottelevat aurinkoon. Tarhakylmänkukan (Pulsatilla vulgaris) hennon karvainen olemus saa hymyn huulille aina kun sen ohi kulkee.


Ja olihan sitä istutettava muutamat lemmikit (Myosotis sylvatica) ja orvokitkin (Viola). Valkoinen lemmikki on ihan must. Se on kyllä todella suloinen tapaus!


Lumipalloheisi (Viburnum opulus 'Pohjan Neito') ja mustaherukka (Ribes nigrum 'Öjebyn') puskevat aivan vauhdilla lehtiään. 


Ja ihan kohta päästään jo maistelemaan tyrniä (Hippophaë rhamnoides 'Rudolf') ja vadelmia (Rubus idaeus 'Muskoka'). Eiks vaan? Ehkei nyt kuitenkaan, mutta joka vuosi se vaan jaksaa yllättää kuinka nopeasti se kevät ja kesä sitten lopuksi tuleekaan. Viime vuonna tähän aikaan oli kuitenkin vielä lunta paikoitellen maassa.

Toin myös yrtit haistelemaan ulkoilmaa terassille. Ees taas roudaaminen ei houkuta kovin pitkiä aikoja, mutta jonkun kerran sitä jaksaa. Tälle viikolle on luvattu vielä parille yölle yöpakkasia. Mutta jospa sitten sen jälkeen... Ja yrttivesihän maistuu mahtavalle, varsinkin kun lehdet on omista puskista.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihana blogi sinulla, löysin tänne Huiskulan blogilistan kautta :)

    Ajattelin vinkata jos sinua kiinnostaisi ryhmäni facebookissa. Kaipailen sinne lisää puutarhablogeja.
    https://www.facebook.com/groups/231099553716559/

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Tervetuloa uudelleenkin :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig