lauantai 30. heinäkuuta 2011

Kypsiä tomaatteja


Tytär on jo monta viikkoa ollut käsi ojossa tomaattikasvuston äärellä. Tänään vihdoin tomaatit (Solanum lycopersicum) näyttivät sen verran kypsiltä, että voitiin vähän maistella oman maan satoa. Njam!
SHARE:

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Talon suunnittelua


Jos taloa voisi oikeasti suunnitella koko ajan näin rennoissa tunnelmissa lepotuolissa teetä siemaillen, siitä varmasti tulisi mitä kodikkain ja ihanin koti! Jossain vaiheessa mainitsinkin, että oman talon suunnittelu on siis käynnissä. Kymmeniä esitteitä ja varmasti satoja nettisivuja on selattu. Oma tyyli ja toiveet ovat kyllä selkeät, mutta siltikään projekti ei tunnu olevan helppo.

Pohja alkaa olla kuitenkin jo aikalailla valmis. Pääpiirteissään se syntyi helpohkosti, mutta yksityiskohtien hiominen vie aikaa. Ulkopuolelta vielä pikkasen säädetään, ja sitten suurien linjojen suunnittelu alkaa olla aikalailla siinä. Mitä sen jälkeen sitten tapahtuu, onkin aivan hurjan jännittävää!

Tulen varmasti täällä blogissakin jonkin verran kuvaamaan/kertoilemaan kuinka projekti etenee, vaikkei tämä varsinaisesti raksablogi olekaan. Koko projekti vaan tulee vaikuttamaan tulevan talon sisustukseen - sekä sisällä että ulkona - joten raksapäivityksiltä ei tulla välttymään. :)
SHARE:

torstai 21. heinäkuuta 2011

Ovenpielusamppeli


Amppeleita on vaan oltava! Niiden viehkeys liittyy osaksi siihen, että ne riippuvat silmän korkeudella. Eivät maassa tai tasojen päällä. Tänä vuonna päätin laittaa seka-amppeleita. Niissä on keijunmekkoa (Rhodochiton atrosanguineum), lankaköynnöstä (Muehlenbeckia complexa), koristebataattia (Ipomoea batatas) ja amppeliharsoa (Gypsophila muralis).
SHARE:

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Asuntomessujen vihreää


Esillä oli monia hienoja ruukkuja ja istutuksia niissä. Kyllä oman elintilan vihreytys kannattaa, koska se luo niin elävää ja harmonista ympäristöä. Vihreys oli kuitenkin keskittynyt aika lailla vain ulkotiloihin. Sisällä ei ihan kauheasti viherkasveja tai leikkokukkia näkynyt. Parvekkeita ja terasseja oli laitettu hienoksi.


Vallalla oleva Grow your own -suuntaus näkyi myös Asuntomessuilla. Esimerkiksi viherhuoneita ja erilaisia istutusaltaita oli useassa talossa ja niissä asiaankuuluvat istutukset. Kaikenkaikkiaan oli todella onnistuneet messut!
SHARE:

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Asuntomessujen antia

Asuntomessut 2011. Aivan superinspiroivat! Mietin, että miten tämän vuoden messut olivatkin niin huikeat. Ehkä se syy on kuitenkin siinä omassa projektissa. Siinä, joka on vasta paperilla ja lopulliseen piirustukseen voi vielä vaikuttaa.

Ja ideoitahan saatiin. Minä katselin lähinnä sisustuksia ja tietty puutarhoja ja kaikkea vihreyteen liittyvää, ja mieheni kaikkea muuta. Täytyy tässäkin sanoa, että oli todella hienoa kuinka kaikki puutarhat olivat valmiita. Ei tarvitse mennä kauas taaksepäin kun näin ei ollut. Niistä tuonnempana, seuraavassa tunnelmia sisältä.


Keittiö - huippujuttuja: Kokovalkoinen keittiö kaappeja ja tasoja myöten, vanha kulunut pöytä, ruokakomero, mustavalkoinen kattaus ja puinen hyllykkö.


Makkari - huippujuttuja: Mustavalkoinen tapetti, lamput ja petaus, mielenkiintoisia väri-ilotteluja harmaasta ja purppurasta, upea lamppu jossa yhdistelty "uutta ja vanhaa" sekä blingtyynyt.


Olkkari - huippujuttuja: Karski hyllykkö, seinän upea kuviointi ja puujakkara yhdistetty moderneihin pöytiin, ihanatunnelmainen kutomisnurkkaus, sinkkitaulu, mummolan pitsityyny ja puupenkki.


Tytön makkari - huippujuttuja: Varjo ja huivi, seinämaalaus ja väriyhdistelmä hailakan violetista ja turkoosista.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig